Menü
MENÜ

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a LED világítás?

A LED világítás a jelen technológiája. Tulajdonképpen egy fénykibocsátó diódáról van szó. Hatásfoka a ma létező legmagasabb, 50-70% közötti. Egyetlen W-ból akár 150 lumen fény is keletkezhet. Élettartama rendkívül hosszú, általában 20.000-50.000 óra mondható reálisnak.

Mi az a lumen érték?

A lumen a fényerőt jelöli, mely mértékegység leginkább alkalmas két fényforrás összehasonlítására.

Mi az a watt érték?

A fényforrás fogyasztását jelöli.

Melyik égőt válasszam?

Az interneten sokféle LED-es égőt lehet találni, éppen ezért is nehéz eldönteni melyiket érdemes választani. 
 
Főbb szempontok a következők:
 
– fogyasztás
– fényerősség
– színhőmérséklet
 
Fogyasztás:
A fogyasztás egyszerű dolog, ami Wattban van megadva. A régi 60 W-os izzó fényét ma már egy LED-es 6 W-os előállítja.
 
Fényerősség:
A fényerősség Lumenben van megadva. Egy 1000-1100 Lumen körüli égő nagyjából egy 100 W-os hagyományos izzó fényerejét tudja.
 
Színhőmérséklet:
Színhőmérséklet Kelvin fokba van megadva. 
Meleg fehérnek a 2700-3000 Kelvin érték közötti terméket hívjuk. Ezen termékek sárgásabb fénnyel világítanak. Közép fehérnek, más néven természetes fehérnek, napfényfehérnek a 4000-4500 Kelvin érték közötti terméket hívjuk. Ez a szín kifejezetten a déli napsütéshez hasonlít. Tárgyak színe sem változik ebben a megvilágításban. Ez a színhőmérséklet a legelterjedtebb a vásárlók körében. Hideg fehérnek a 6000-6500 Kelvin érték közötti termékeket hívjuk. Ez a szín már kicsit kékesebb hatást nyújt. Feltűnőbb, erőteljesebb fényhatást eredményez. Tökéletesen választás lehet üzletekben az áruk megvilágítására.

Mit jelent a dimmelhetőség?

Dimmelhető jelző egyenlő a fényerőszabályozhatósággal.

Felkapcsolás után mennyi idő telik el a maximális fényerő eléréséig?

A LED-es világítástechnika több előnye közül az egyik, hogy nincs bemelegedési idő, így egyből maximális fényerővel világítanak.

Spotokat szeretnék. 12V-os vagy 230 V-os rendszert válasszuk?

230V-os rendszert ajánljuk, mert ehhez nem kell trafó, így valamivel kevesebbe kerül a beruházás és ennyivel kisebb a meghibásodás lehetősége is.

LED-es fényforrásaim időnként felvillannak lekapcsolt állapotban. Mitől van ez?

A jelenség egyértelműen áram átfolyás esetén történhet meg, tehát valahol mégis kapnak egy kis áramot a LED-es fényforrások. Ennek leggyakoribb oka a pl. 230V-os világítós, helyzetjelzős kapcsoló, mely lekapcsolt állapotban világít. Csillárkapcsolás esetén is jelentkezhet ez a probléma. Az ezen átfolyó áram már elegendő, hogy egy LED-es fényforrás halványan világítson, vagy időnként felvillanjon. Hibát, problémát ez nem okoz, de javasolt normál kapcsolóra váltani a hosszú élettartam érdekében. Amennyiben nem ilyen kapcsolója van, akkor is áram folyik át, melyet érdemes villanyszerelővel kivizsgáltatni.

Mi az a kompakt fénycső? Mi a különbség közte és a LED között?

A kompakt fénycső a normál fénycsőhöz hasonlóan egy elektronika által begyújtott fényforrás, ami 1-2 perc alatt éri maximális fényét. A fénycsövek és kompakt fénycsövek folyamatos működésre valók, a gyakori le- és felkapcsolgatás lerövidíti az amúgy néhány ezer órás élettartamot.

A LED világítás három dologban tér el alapvetően a kompakt fénycsövektől: kb. 50%-al fogyaszt kevesebb energiát, nyugodtan lehet fel- és lekapcsolgatni és azonnal maximális fényerőn világít.

Konyhapulthoz milyen világítást válasszak?

Erre a célre a legpraktikusabb és leggazdaságosabb termékeink a készre szerelt fénycsövek (bútormegvilágítók)  ami több féle méretben kapható és tetszőlegesen egymásba toldható.

Hogyan tudok rendelni?

Rendelését webáruházunkon keresztül adhatja le. Így minden szükséges adatot megkapunk írásos formában. 

Rendelés leadásakor mindig kell visszaigazoló emailt kapni?

Igen minden esetben! Ha mégsem érkezet e-mail, akkor érdemes mégegyszer leelenőrizni a megadott e-mail címet nem történt e valami elírás. Amennyiben az e-mail cím biztosan megfelelő és nem kapott e-mailt kérem jelezze telefonon vagy e-mailben munkatársaink felé és orvosolják a problémát.

Tudom-e módosítani a leadott rendelést?

Igen, amíg a csomagja nálunk van és nem adtuk át a futárszolgálatnak természetesen lehet módosítani. 

Személyesen is átvehető a rendelés?

Egyenlőre nincs rá lehetőség, csak kiszállítani tudjuk.

Mennyi idő alatt kapom meg a rendelést?

Készlettől függően 1-3 munkanap alatt érkezik meg a csomag! Amennyiben valami probléma miatt ez hosszadalmasabb lenne, azt jelezzük Ön felé!

Van-e lehetőség kedvezményesen nagy tételben vásárolni?

Igen, van rá lehetőség! Érdeklődjenek e-mailben és kollégák minden esetben megválaszolják kérdését.

Akciós termékeink

Minőség és megbízhatóság kedvező áron

INGYENES szállítás 20.000 Ft felett

akár 5 év garancia a termékekre

biztonságos online fizetés

X
Kosárba